iş yaşamında duygusal zeka eğitimi Options

Özgüven, empati kurma, iyimserlik, kendini kontrol etme mekanizmaları, sosyal ilişkiler vb. bakıldığı zaman bireyin kendi duygularını anlaması ve kontrol edebilmesi oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir.

Duygusal farkındalık kazanmak, duygularını kontrol etmek ve çevresindekiler ile sağlıklı ilişkiler kurmak isteyen herkes bu derse katılabilir.

Duygusal zeka eğitiminin sonunda, kendinizi ve başkalarını daha iyi anlayacak ve duygularınızı etkili bir şekilde iletebilecek ve yönetebileceksiniz.

Etkili iletişim kurma becerilerinizi geliştirin. Anlayışlı bir dinleyici olun, açık ve etkili bir şekilde iletişim kurun ve geri bildirimlere açık olun.

Empati, bir başkasının duygularını anlama ve paylaşma yeteneğidir. Duygusal zekanın temel bir bileşenidir ve ilişkiler kurmak, işbirliğini teşvik etmek ve çatışmaları çözmek için güçlü bir araçtır.

Bu eğitimde duygusal zekanın ne olduğunu ve aynı zamanda zekanın nasıl geliştiğiyle ilgili bilgiler öğreneceksiniz. Aşağıda konu başlıklarıyla ilgili açıklamalar yaptık. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Öksüz’e göre, duygusal zekâ en yalın olarak duygularla akıllı olmak olarak ifade edilebilir.

Hissettiklerinizi Gözlemlemek: Duygusal zeka geliştirme yöntemleri arasında ilk sırayı hissettikleriniz gözlemlemek yer alır. Çoğunlukla günlük yaşamımız stres ve kaostan ibarettir. Hayatın zorlu temposuna ayak uydurmaya çalışırken duygularımız ile iletişim kurmayı unuturuz. Duygularımızda aramızda more info oluşan bağlantıyı tekrar oluşturmaya çalışmalıyız.

Duygusal zeka eğitimleri, insan kaynakları profesyonellerine işe alım süreçlerinde ve personel yönetiminde duygusal zeka becerilerini kullanma konusunda rehberlik edebilir.

Duygusal radarınızı yönetmek. Duygular işin içine dahil olduğunda problemleri nasıl çözeceğinize dair ipuçları edinmek

Yani yaptığımız çalışmalarla bunu ortaya koymuş olduk. Nitekim ne yapılabilir bu konuda, duygusal zekâ artworkırılabilir mi? Bu da çOkay tartışıldı esasında. Yani duygusal zekâ geliştirilebilir mi? Evet, geliştirilebilir.”

Kayıt olduğunuz eğitimi tamamlamak için sixty gün süreniz bulunmaktadır. sixty gün sonunda eğitim ve sınav sisteminiz kapatılacaktır. Herhangi bir süre uzatması yapılmayacaktır. sixty günde tamamlanmayan eğitimlerde sürenizi uzatmak için belirlenen ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Üçüncü advertımda, sosyal farkındalığı geliştirerek diğer insanların duygularını ve birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarını anlayacaksınız. Dördüncü advertisementım olan ilişki yönetiminde ise insanlarla nasıl sağlıklı ilişkiler kuracağınızı ve bunları nasıl sürdüreceğinizi öğreneceksiniz.

Bu beş boyut öz farkındalık, öz denetim, motivasyon, empati ve sosyal becerilerdir. Hayatımızda bir denge kurabilmek için bu beş boyutun tamamını ve bunların günlük hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlamak oldukça önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *